Начало Новини Актуално Нона Караджова ще участва в среща за дейността на Габровница АД

Нона Караджова ще участва в среща за дейността на Габровница АД

Актуално
Нона КараджоваМинистърът на екологията Нона Караджова ще участва в работна среща за обсъждане на дейността на дървопреработвателното предприятие Габровница АД, с. Горно Сахране, община Павел баня, и въздействието й върху околната среда в региона. Срещата е по покана на и.д. областен управител на област Стара Загора Димитър Драчев.

Тя ще се състои на 22 декември от 13:30 часа в залата на Областна администрация - Стара Загора. Ще участват депутати от региона, кметовете на Стара Загора и Павел баня и на селата Горно и Долно Сахране, ръководството на дружеството, както и представители на инициативен комитет от гражданско сдружение Чиста Розова долина, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството. 

Нона Караджова ще посети за трета поредна година Дома за деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова в град Стара Загора. Тя ще бъде гост на коледното тържество за децата.

Празникът е на 22 декември, от 11:00 часа. Обзавеждане за спалните (секции, гардеробчета и нощни шкафчета) и общите помещения, които се обитават от 41 деца в дома, е дарението, което министър Караджова ще направи тази година. Средствата в размер на 13 хил. лева са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дома ще получат и индивидуални коледни подаръци, закупени със събрани доброволно лични средства от служителите на МОСВ.

Още новини