Начало Новини Актуално Нона Караджова ще посети Стара Загора на 11 декември

Нона Караджова ще посети Стара Загора на 11 декември

Актуално
Нона Караджова

За четвърта поредна година министър Нона Караджова ще направи традиционното си посещение в Дома за деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова в Стара Загора. Тя ще бъде гост на коледното тържество за децата. Празникът е на 11 декември 2012 г., вторник, от 11,00 часа. Обзавеждане за реновираното крило на сградата - гардероби, етажерки, шкафове, маси и бюра, стилажи за библиотеката, е дарението, което министър Караджова ще направи тази година за дома, който се обитава от 41 деца.

Средствата в размер на 6 500 лева са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дома ще получат и индивидуални коледни подаръци и лакомства, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

В рамките на посещението си в града министър Нона Караджова ще има работна среща с кмета Живко Тодоров. Тя ще се състои от 10,00 часа, в сградата на Общината. Те ще обсъдят хода на общинските проекти, които ще бъдат изпълнявани по Оперативна програма Околна среда, както и актуални въпроси, свързани със състоянието на околната среда в региона.

От 12,30 часа в заседателната зала на РИОСВ – Стара Загора, министър Нона Караджова лично ще връчи наградите на деца и младежи, победители в тазгодишния конкурс на тема Обичам природата – и аз участвам, проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ.

Министерството на околната среда и водите провежда конкурса за втора поредна година. Участие взеха над 2 000 деца и юноши от цялата страна, на възраст от 7 до 18 години, с общо 2 570 творби. Те се състезаваха в три категории - рисунка, разказ и художествен предмет, изработен от рециклирани материали. И в трите категории има излъчени победители от Старозагорския регион.

Предстои МОСВ да издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани 15 от най-добрите разкази, илюстрирани с рисунки на участниците.

Още новини