Начало Новини Актуално Номинираха д-р Евгений Желев за кмет на Стара Загора

Номинираха д-р Евгений Желев за кмет на Стара Загора

Актуално
Евгений Желев

Осем засега са номинираните от низовите организации на БСП в Стара Загора личности, които членовете на столетницата биха искали да видят начело на общинската администрация. Това съобщи председателят на общинската организация на червената партия доц. Бойчо  Биволарски.

Той уточни, че между тези осем присъства и името на бившия кмет на Стара Загора и бивш министър на здравеопазването в правителството на тройната коалиция д-р Евгений Желев, пише вестник Старозагорски новини.

Неведнъж настоящият народен представител от Коалиция за България твърдо е заявявал, че кметското място за него е отминал етап, към който той не мисли да се връща. Въпреки това неговото име присъства сред номинираните, тъй като четири основни партийни организации от Стара Загора са предложили кандидатурата му.
"До края на юни ще стане известно името на нашия кандидат", съобщи Биволарски. До края на седмицата постоянно действащата комисия по местно самоуправление и местна администрация към общинската организация на БСП ще обсъди всички предложени кандидатури и ще проведе разговори с евентуалните кандидати. Според общинския БСП-лидер, всеки от тях трябва да удостовери с подписа си, че желае или не да приеме предложението. Доц. Биволарски каза още, че засега такива разговори не са проведени още с никого от осемте номинирани.

Помолен да коментира направените предложения, д-р Евгений Желев заяви, че неведнъж е изразявал своето мнение и пред обществеността, и пред медиите в Стара Загора. Все пак докторът се застрахова, че в крайна сметка окончателното решение на въпроса, кой ще бъде кандидатът за кмет на столетницата, ще бъде решен от общинската конференция на БСП.

Още новини