Начало Новини Актуално НИТИ - Казанлък - с нов директор

НИТИ - Казанлък - с нов директор

Актуално

С протокол на министъра на икономиката Трайчо Трайков от 10 август тази година за изпълнителен директор на НИТИ ЕАД -Казанлък, е назначен инженер Делян Начев. Все още обаче новият директор не е встъпил в длъжност, тъй като се чака решение на съда за смяна на борда на директорите. Дотогава ръководството на научното дружество е в ръцете на досегашния директор инженер Стоян Загорчев.

Делян Начев е оръжейник-пиротехник, дългогодишен кадър на "Арсенал". За кратко е работил на ръководен пост и в НИТИ. В последните 20-ина години се занимава със собствен бизнес. Възпитаник е на Санктпетербургската политехника, пише вестник Старозагорски новини.
Според различни информации, за ръководния пост в НИТИ са били спрягани имената и на бившия арсеналски директор и кадър на РПУ - Казанлък, Алексей Желев, както и на дългогодишния оръжейник от кариерата, доктора на техническите науки и общински съветник от БСП Захари Даскалов.
Научноизследователският технически институт (НИТИ) е създаден през 1962 г. с цел разработки на военни изделия. В годините на конверсията се ориентира към разработки на изделия с гражданско и специално предназначение. На няколко пъти държавата прави опити за приватизация на фирмата, но заради неизяснена собственост, търговете се проваляха.

Още новини