Начало Новини Актуално Нискотарифната словашка авиокомпания SkyEurope спря дейността си

Нискотарифната словашка авиокомпания SkyEurope спря дейността си

Актуално
Нискотарифната словашка авиокомпания SkyEurope официално отмени всичките си полети поради финансова невъзможност да ги изпълнява. Прекратена е и продажбата на билети. Чрез интернет страницата си компанията съветва клиентите, резервирали билети чрез кредитна карта, да се обърнат към банката си за възвръщане на сумата.

Ако билетите са закупени с пари в брой или чрез банков трансфер, възстановяване на сумата може и да не бъде възможно.
Според информация на словашките медии, 10 хиляди клиенти са „изгорели" с парите си заради отдавна очаквания банкрут на авиокомпанията.
Вчера нискотарифната компания е прекратила всички полети и от Братислава. Поради дългове летището във Виена забрани на самолети на словашките авиолинии да излитат от „Швехат".
Хората, които се намират в чужбина, са посъветвани да осигурят връщането си чрез друга авиокомпания, но на свои разходи. Парите за билетите няма да се връщат на никого директно от SkyEurope.
Чешките авиолинии ČSA предоставят помощ на клиентите на SkyEurope, които вече имат закупени самолетни билети. Ако доплатят 50 евро, ще могат да пътуват до най-близката до своята дестинация. Специалното предложение от чешките авиолинии е в сила за билети, закупени до 31 август 2009.

Още новини