Начало Новини Актуално Нискотарифната авиокомпания Wizz Air свива бизнеса си в България

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air свива бизнеса си в България

Актуално
нискотарифна авио компания wizz air

Унгарският нискотарифен авиопревозвач Wizz Air свива бизнеса в България. Вместо регионална компания в България Wizz Air ще има само представителство. Това съобщи изпълнителният директор на Уиз Еър България Кристиан Кръстев. Според Кръстев това не означава спиране на полетите от и за България. Wizz Air има едан от най-развитите мрежи от редовни линии от страната.

Става въпрос само за промяна в структурата – плановете на ръководството на WizzAir предвиждат българското подразделение да бъде елиминирано като отделно дружество и да остане само в качеството си на малко представителство или клон, информира LiveBiz.bg. В момента в българската компания работят около 140 души, като се предвижда работните места да бъдат свити в пъти. Всичките данъци, които компанията плаща в България, вече ще се плащат в Швейцария заради корпоративната политика на WizzAir да централизира цялото финансово управление на бизнеса в Женева.

В България данъците са ниски, но в Швейцария са още по-ниски, обясни Кръстев.

Кристиан Кръстев твърди, че преди няколко седмици е подал оставката си, която още не е приета от ръководството на компанията в Будапеща.
Подал съм си оставка по лични причини, твърди топ мениджърът, но уточни, че не желае повече да е част от Wizz Air, чиято българска фирма ръководи почти от създаването ѝ през 2005 г. Плановете му предвиждат да се концентрира върху собствения си бизнес. Кристиан Кръстев от две години заема и длъжността председател на управителния съвет на пристанище Варна.

Още новини