Начало Новини Актуално Нинова на среща с работодателите: Имаме рекорден ръст на промишлено производство и очакваме да вдигате заплатите

Нинова на среща с работодателите: Имаме рекорден ръст на промишлено производство и очакваме да вдигате заплатите

Актуално

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Те благодариха за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места.

Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост, обявиха те.

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с Газпром и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.

Още новини