Начало Новини Актуално Николай Широв и Стефан Чергев са на финала на конкурса за началник на РИО - Стара Загора

Николай Широв и Стефан Чергев са на финала на конкурса за началник на РИО - Стара Загора

Актуално

Николай Широв и Стефан Чергев са двамата допуснати кандидати за финала на конкурса за длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора. При пълна конфиденциалност и секретност, при спазване на  изискванията за правата и задълженията на държавния служител премина първият от двата тура в конкурса за началник на Регионалния инспекторат по образованието.

Припомняме, че до първия тур просветното министерство допусна по документи седем претенденти. Концепции са подадени от петима. Вероятно поради лични съображения Мила Минева, старши експерт по гражданско образование в Регионалния инспекторат, и Милена Желязкова, директор на II ОУ "П.Р.Славейков", не са развили своите конкретни предложения за развитие на образованието в Старозагорска област.
На трима от останалите е показан червен картон. Това са Татяна Димитрова, директор на I ОУ "Г. Бакалов", математикът Александър Буров и литераторът Красимир Ботев, пише вестник Старозагорски новини.
Както обясняват някои от потърпевшите, отварянето на изписаните им трудове и обсъждане в тяхно присъствие не се е състояло. Министерски служител им е поднесъл за подпис протокол със становището на комисията, която е разгледала предварително разработките им и не ги допуска до интервю.

Така на 17 февруари 2011 г. на живо с комисията ще се срещнат Николай Широв и Стефан Чергев.
Николай Широв е учител по физика и астрономия в Спортно училище "Т.Каблешков". Той е на 45 години, семеен е и е член на ПП ГЕРБ.
Инж. Стефан Чергев е на 60 години. Завършил е ВМИ в Русе. В РИО е от 17 години като старши експерт по професионално образование. От 29 юли 2010 г. е временно изпълняващ длъжността "началник" на РИО. Симпатизант е на ПП ГЕРБ.

Още новини