Начало Новини Актуално Николай Чавдаров от Стара Загора получи 5 години затвор за измами

Николай Чавдаров от Стара Загора получи 5 години затвор за измами

Актуално

27-годишният Николай Георгиев Чавдаров, управител на фирма Спорт мания ООД, получи на първа инстанция наказание от 5 години затвор. Той е ощетил няколко фирми от Старозагорски регион с 631 041 лв., които трябва да възстанови на потърпевшите със законовите лихви. Според запознати, такива случаи има и други градове - София и Пловдив, например. Присъдата беше обявена от състав на Районен съд - Стара Загора. Тя ще бъде обжалвана пред Окръжен съд, съобщи защитата на Чавдаров.

Николай Георгиев Чавдаров

Представяйки се за сериозен предприемач Николай Чавдаров е поръчвал стоки от набелязаните жертви за десетки и за стотици хиляди левове. След получаване на стоката обаче, той „забравял” да плати.
Извършителят на престъплението е син на собственик на известна в града на липите фирма. Той е разполагал с пълномощно да представлява дружеството, както и с фирмен печат, за което се изяснява как се е сдобил с тях. Част от потърпевшите са фактурирали на името на фамилната фирма, други – на Спорт мания.
Една от пострадалите фирми е завлечена с близо 80 000 лв. Чавдаров е обяснил на кого е син, представил е и пълномощно за фирмата на баща си, но е поискал голямото количество, което „купува” да се фактурира на Спорт мания. Ужилените предприемачи не са се усъмнили в младия бизнесмен защото са проверили и установил, че фирмата на бащата е известна и платежоспособна. Месец по-късно след като Николай спрял да си вдига телефона са разбрали, че са станали жертва на сериозна измама и са внесли жалба в прокуратурата.
Николай Чавдаров е „купувал” големи количества кабели, чакъл и други материали, които най-вероятно са пласирани на по-ниски цени. Най-вероятно той не действа сам и за реализирането на големите измами по веригата има и други лица. Самият Чавдаров призна, че още миналата година е внесъл искове в Районна прокуратура - Стара Загора срещу Иван Йорданов, но обвинението отказало да образува досъдебно производство.

 

Още новини