Начало Новини Актуално Никой не признава за взривовете северно от Стара Загора

Никой не признава за взривовете северно от Стара Загора

Актуално

Сигнали на граждани за силни взривове северно от Стара Загора в следобедните часове вечерта на 14 юли (сряда) превокираха поредния опит на медията ни да установи източника им. Според старши експерта "Връзки с обществеността" на полигон "Змейово" Станимира Данева, преди обяд там са извършвани изпитания на 30-милиметрови боеприпаси, но звукът не би могъл да се чуе в града.

Следобедните дейности на полигона пък по никакъв начин не можели да предизвикат тревогата на гражданите. Данева събрала информация и за полигон "Люляк", където в сряда е имало изпитания само на лекострелкови боеприпаси. Според нея, има вероятност взривовете да са в резултат от дейността на кариерата край Змейово, пише вестник Старозагорски новини.
Отговарящият за каменоломната Стоян Маринов категорично отрече в сряда да са извършвани взривни работи. "При нас всичко е прозрачно и когато взривяваме, има представители и на КОС, и на Инспекцията по труда", заяви той. Последните дейности от този род пък били отпреди 15 дни.
Кръгът за пореден път се затваря. Има сигнали - няма извършители. Само дето въздухът вчера рано сутринта беше замърсен в района на с.Змейово. Тоест феноменът "Стара Загора" продължава да конкурира Бермутския триъгълник.

Още новини