Начало Новини Актуално Неуравновесен палил коли в Стара Загора заради обида

Неуравновесен палил коли в Стара Загора заради обида

Актуално

Старозагорски криминалисти и антимафиоти заловиха група, извършила палежи на 2 автомобила на 4 февруари. Задържани за 72 часа са С.С., на 26 г., Г.И., на 22 г. и Г.Н., на 19 г. от областния град. За първите двама има безспорни доказателства, че са извършители на престъпленията, съобщи на пресконференция директорът на ОДМВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Изяснява се съпричастността и на третия.

На 4 февруари между 1.00 и 3.00 часа в Стара Загора бяха запалени леки автомобили с марките Хонда и БМВ, собственост на притежатели на механа в Стара Загора. Мотивите са свързани с отмъщение. С.С., който досега не е осъждан, проявявал видима неуравновесеност и палел коли заради обида и пререкание с потърпевшите. разследващият орган ще прецени дали трябва да му се назначи психиатрична експертиза, но лицето напълно е осъзнавало деянията си.
Г.И. има условна присъда за притежание на дрога и новото му престъпно деяние е в периода на изпитателни срок, съобщиха от полицията.
Освен това в задържаните са намерени над половин килограм амфетамин, 10 грама марихуана, електронни везни и маски за лицата.
Проверява се съпричастността на арестуваните и към други палежи на леки автомобили в Стара Загора. Не се изключва и същите да са извършители на подобни престъпления срещу платена поръчка.
На 4 февруари е задържан и 24-годишен мъж, за който са събрани данни, че е извършил палеж на автомобил на 24 януари. У него също са намрени 10 грама марихуана.

Още новини