Начало Новини Актуално Неработеща зеленчукова борса става автопазар на Стара Загора

Неработеща зеленчукова борса става автопазар на Стара Загора

Актуално

Разтуреният на 14 ноември незаконен пазар за коли в старозагорския квартал "Кольо Ганчев" ще бъде преместен на 300-400 метра в източна посока по обиколния път, съобщи зам.-кметът Белчо Белчев. Новата площадка е теренът на зеленчуковата борса, която така и не заработи. Площта е около 10 декара, два от които са покрити с навес, оградена е, насипана е с чакъл и има въоръжена охрана. Започна почистването на мястото и ще се подредят и маси за продавачите на резервни части.

Обмисля се колко да бъде входът. Най-вероятно цената за продавачи и купувачи ще бъде 2-3 лева. Тържището ще заработи още тази събота, обеща Белчев. За да има ред и колите да не спират на обиколния път, ще се търси помощта на полицията. За тези, които не искат да влизат с автомобилите си в пазара, е разчистена достатъчно отдалечена от платното за движение площадка от 2 декара, пише вестник Старозагорски новини.
В зеленчуковата борса има и две помещения, които могат да бъдат предоставени на някой нотариус и покупко-продажбите да се оформят на място, сподели зам.-кметът. Той допълни, че пазарът ще бъде оборудван и с екотоалетни, а се обмислял и вариант, който иска да си остави колата до следващата събота, да го направи срещу минимален наем.
Белчев заяви, че освен на новия регламентиран пазар, полицейска кола ще има и на старото място и така ще бъде, докато хората свикнат с преместването.

Още новини