Начало Новини Актуално Неправителствени организации провеждат кампанията Заедно на Великден в Стара Загора

Неправителствени организации провеждат кампанията Заедно на Великден в Стара Загора

Актуално
Заедно на Великден

Ден преди Възкресение Христово, Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Сдружение Самаряни ще отбележат светлия празник заедно с ползвателите на услугите на социалната кухня към Катедрален храм Свети Великомъченик Димитър на 23 април от 11,00 часа.

Специално за събитието, ученици от Професионална гимназия по облекло и хранене Райна Княгиня в Стара Загора, са приготвили вкусни козунаци, кифли и курабии, които организаторите на инициативата ще раздадат за празничния ден.

Кампанията Заедно за Великден ще стигне и до други граждани на Стара Загора. Собственоръчно боядисани яйца от представители на трите участващи неправителствени организации ще допълнят Великденските пакети, които ще зарадват в празничните дни, гостите на социалната кухня към храм Паисий Хилендарски в кв. Зора, жени и деца от Кризисен център Самарянска къща, Звено Майка и бебе и младежи от Наблюдавано жилище.

В обявената от Европейския съвет и Европейския парламент 2011 Европейска година на доброволчеството, Великден е поредния повод, с който представители на неправителствения сектор в Стара Загора демонстрират желанието и възможността си да работят заедно за гражданите и обществото.

Още новини