Начало Новини Актуално Неправителствени организации от Стара Загора - заедно за благотворителност

Неправителствени организации от Стара Загора - заедно за благотворителност

Актуално

Осем неправителствени организации от Стара Загора - Обществен дарителски фонд, Агенция за регионално икономическо развитие,  Търговско-промишлена палата Ротари клуб, Иннер Уийл клуб,  Лайънс Клуб Стара Загора - Тракия, Зонта Интернешънъл Клуб, Интеракт клуб и община Стара Загора, обединиха усилията си за реализиране на благотворителна кампания за набиране на средства и хранителни продукти.

Повод са Коледните празници, но целта е в дългосрочен аспект да се осигурят необходимите продукти за социалните кухни към храм Свети Димитър и към храма в квартал Зора, както ида се подпомогне хранителната банка към БЧК.
На 15 декември от 18,30 часа в регионална библиотека Захарий Княжески ще се проведе благотворителната инициатива „Коледната трапеза на обединена Европа. Тя се организира със съдействието на Агенцията за регионално икономическо развитие и по специално на Европейския информационен център Европа директно.
На трапезата ще бъдат представени Коледните блюда на 27-те страни-членки на ЕС, подготвени от Професионалната гимназия по обществено хранене. Инициативата е и в подкрепа на целенасоченото популяризиране от страна на Евросъюза на борбата с бедността и социалната изолация.
В кампанията ще се включат с дарения на хранителни продукти и учениците от Стара Загора.
Основното послание на благотворителната инициатива е да привлече все повече съмишленици и да провокира милосърдието не само в навечерието на празниците.

8 неправителствени организации от Стара Загора обединиха усилията си за благотворителна кампания

Стара Загора

Още новини