Начало Новини Неправителствени организации дариха видеонаблюдение от последно поколение на Клиниката по инфекциозни болести в Стара За

Неправителствени организации дариха видеонаблюдение от последно поколение на Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора

дарениеКлиниката по инфекциозни болести на Университетската болница Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора е с изградено цялостно видеонаблюдение. Системата е от последно поколение, с цифрови камери, които записват само при движение в помещенията. Клиниката е една от малкото в България, които ползват такава техника, за да се оптимизират лечебната дейност. Дарението е направено от Граждански клуб ЛИПА и Общественият дарителски фонд в града. Неправителствените организации, към които се присъединява и Търговски-промишлена палата - Стара Загора, за пореден път се обединиха около общата кауза в подкрепа на борбата срещу коронавируса.

Откликнахме на молбата на Клиниката за организиране на видеонаблюдение, което се оказа, че е крайно необходимо за дейността ѝ вече виждаме, че то работи и че това наистина е така - каза Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и на Граждански клуб ЛИПА.

Тази придобивка вече дава своите резултати, защото спестява изключително много от разхода за труд и енергия на персонала, който трябва пряко и неотклонно да следи за състоянието на пациентите - заяви завеждащият Клиниката проф. д-р Лилия Пекова, която благодари на дарителите.

В момента в Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора няма пациенти с потвърден коронавирус. Персоналът е обезпечен с необходимите защитни облекла и средства, но липсва конкретна апаратура и оборудване. Имаме нужда от нов монитор за следене на сърдечната и дихателна на пациентите, тъй като разполагаме само с един. Необходими са ни и нови перфузионни помпи, тъй като старите дефектираха - каза още проф. д-р Пекова.

По време на връчването на договора за дарение присъстваха още д-р Георги Минков, зам.-директор на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович, Даниела Димитрова, директор на Обществения дарителски фонд, Огнян Тодоров, собственик на Технопол ЕООД, чиято фирма изгради системата, и Тони Куцаров от Граждански клуб ЛИПА. Дарителите съобщиха, че ще продължат с благотворителните инициатива.

Олег Стоилов припомни, че неотдавна проф. инж. Жеко Ганев, който е член на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, където завежда сектор Иновации, дари на Клиниката по инфекциозни болести озонаторна система. Лайънс клуб Стара Загора - Тракия и Обществен дарителски фонд също направиха своя принос към Клиниката, като дариха 9 болнични легла с дюшеци.

darenie videonablyudenie 04

darenie videonablyudenie 03

 

Репортажът е излъчен в програмата на Телевизия Европа

Още новини