Начало Новини Актуално Немската верига LIDL има дългосрочни интереси в България

Немската верига LIDL има дългосрочни интереси в България

Актуално

Сградата на хипермаркета от германската верига LIDL в Стара Загора вече е завършена, съобщиха от централата на компанията. В момента се работи по свързването на сградата към електроразпределителната мрежа, след което ще започне оборудването на филиала и зареждането му със стока. Официалното отваряне на старозагорския LIDL ще стане заедно със старта на оперативната дейност на германската търговска верига в България.

От централата на LIDL - България обаче не уточниха точно за кога планират да се случи това, но потвърдиха, че филиалът в Стара Загора ще бъде един от първите, които ще заработят в България. Стратегията на фирмата предвижда в Стара Загора да бъдат изградени повече от един обекти с марката LIDL, тъй като компанията има дългосрочен интерес в страната ни, пише вестник Национална бизнес поща.
Магазините LIDL са особено популярни сред българите от посещенията им в южната ни съседка Гърция. Заради ниските цени на стоките, предлагани в тях, туристическите компании дори организират еднодневни екскурзии, в които задължително включват шопинг в LIDL. Оттам хората пазаруват най-често качествени хранителни продукти, шоколадови изделия, перилни препарати и алкохол.

Асортиментът в българските LIDL-и ще бъде изцяло съобразен с потребностите на българските потребители. Стоките, които ще се предлагат, ще бъдат както вносни, така и от български производители. Както и в останалата част на Европа, така и в България хипермаркетите ще предлагат стоки с високо качество на разумни цени, подчертаха от LIDL - България. В момента компанията е в процес на подбор на ръководителите на филиали. На следващия етап ще бъдат обявени и работни места за служители и работници в хипермаркетите. Броят на работните места ще зависи от кпиентопотока и оборотите, които ще реализира съответният филиал, поясниха от LlDL - България.

Още новини