Начало Новини Актуално Немска компания отваря свой офис в Стара Загора

Немска компания отваря свой офис в Стара Загора

Актуално

Приветствам идването на Региоком България в Стара Загора. Общината е готова да съдейства на всеки, който е решил да инвестира в града ни и разкрива работни места. Причината е, че по този начин допринасяме за разширяването на възможностите на града ни и даваме перспектива за младите хора не само да учат тук, но и да се развиват и остават в Стара Загора. ИТ компаниите имат капацитета да осигуряват добро заплащане и кариерно израстване, каза днес кметът на общината Живко Тодоров при представянето на немската компания, която отваря през август под липите.

Regiocom стартира с разкриване на офис, оборудван за 58 души, като очакванията са да нараснат над 100 в следващите месеци. По време на срещата стана ясно, че практика на фирмата е да инвестира и надгражда кадрите си. Компанията e една от водещите в Европа, доставящи услуги на предприятия в сферата на енергоснабдяването, телекомуникацията, техническата поддръжка и клиентското обслужване. Тя е с дългогодишна история и е локализирана на повече от 23 места - Германия, Австрия, Турция и други. Стара Загора е шестият български град, в който ще развива дейността си. Това сподели Росица Николова, която е мениджър Маркетинг и рекрутинг политики.

Изключително благодаря за сърдечното отношение, което получаваме във вашия град. Успяхме да се срещнем с много хора, които ни подкрепят и имат интерес. Фирмата ни е в страната от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас, сподели Яна Людериц, управител за България на компанията.

Ще се търсят служители с немски език и добра компютърна грамотност, обяви по време на срещата с медии Ясен Куманов, който е и проект мениджър за Стара Загора. Стремежът ми ще бъде устойчиво развитие на компанията, но и амбиция да разширяваме занапред дейността си и да даваме възможност на старозагорци, подчерта Куманов. Той е възпитаник на ГПЧЕ Ромен Ролан, като не пропусна да допълни, че в компанията им нивото на език от профилираните гимназии е достатъчно добро за стартиране на кариера в Regiocom.

В срещата се включиха още началникът на отдел Инвестиции на Община Стара Загора Росица Райкова, представители на компанията, както и Радостин Танев, който преди няколко години стартира съвместна инициатива с местната администрация за привличане на ИТ сектора в града.

 

Още новини