Начало Новини Актуално Нелсен Чистота започва оросяване на улиците

Нелсен Чистота започва оросяване на улиците

Актуално

От днес Нелсен Чистота започва оросяването на улиците в разширената централна градска част. Засега пръскането ще бъде само сутрин, но при покачване на температурите над 35 градуса, ще се повтаря и вечер, уточни управителят на фирмата Стоян Димитров.

По думите му така се намалява запрашавaнето и леко се разхлажда. Колите ще минават в територията, ограничена от бул. Патриарх Евтимий, ул. Августа Траяна до Стадиона, ул. Тодор Стоянович и продължението й Димчо Стаев и бул. Славянски.
Оросяването не струва допълнително нищо на Oбщината. Заедно с това продължава миенето на улиците, правим го вече за трети път. Мием като цяло в нощните часове, но в крайните квартали това не е удачно, защото има много паркирани автомобили, затова там това става през деня, каза още Стоян Димитров.
Доставени са и още 50 зелени кошчета за смет, с което общият им брой става 1150. Има готовност за доставка на още 100. В последно време има много заявки от домоуправители за поставянето им в междублокови пространства или на тротоара пред жилищни кооперации, отчитат от Нелсен Чистота.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини