Начало Новини Актуално Нелегална работилница за боеприпаси и оръжие е разкрита в Казанлък (видео)

Нелегална работилница за боеприпаси и оръжие е разкрита в Казанлък (видео)

Актуално
Взривове

Нелегална работилница за преработка на взривни вещества, оръжия и боеприпаси беше разкрита в Казанлък при специализирана операция на криминалисти от Града на розите и служители на звеното за Борба с организираната престъпност от Стара Загора. Претърсени са три адреса. На два от тях са намерени незаконно притежавана ловна пушка, 20 патрона за автомат Калашников и 112 патрона за пистолет Макаров.

Образувани са бързи полицейски производства. Работилницата е открита на адрес, ползван от 43-годишен мъж, който доскоро е работил като инженер-химик в една от лабораториите на военния завод Арсенал.

Иззети са големи количества взривни вещества, общо 104 обекта, между които голямо количество огнепроводен шнур, иницииращи взривни вещества, ракетни патрони, димни гранати, най-различни части за изработка на огнестрелни оръжия, както и химикали за изработване на различни видове взривни вещества, съобщи комисар Иван Любенов, зам.-директор на ОДМВР - Стара Загора.

43-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. В процес на изясняване е произходът на иззетите взривни вещества и части за оръжия, както и продназначението им.

Нелегална работилница за боеприпаси и оръжие Взривове и боеприпаси Бомби и части за оръжие

Още новини