Начало Новини Актуално Нелегален автопазар в Стара Загора пак заработи

Нелегален автопазар в Стара Загора пак заработи

Актуално

Автомобили за продажба отново могат да се видят на паркинга до обръщалото на тролеите в старозагорския квартал Кольо Ганчев. Това установи вчера репортерската ни проверка след сигнали на граждани. На повечето коли има табели, на които са изписани цени и един и същ телефонен номер за връзка.

Само преди месец вестник Старозагорски новини сигнализира за възраждането на нелегалния автопазар, ликвидиран от Община Стара Загора преди година и половина. Тогава медията ни установи, че "възродителят" е фирма "Кълвача", която е настоящият собственик на бившия завод "Тачо Даскалов", находящ се срещу общинския паркинг. Там вчера репортерският ни обектив засече обявените за продан МПС-та на въпросната фирма.
След публикацията ни от 25 март т.г. возилата за продан на общинския паркинг бяха прибрани, но явно фирма "Кълвачев" отново е решила да се възползва от публичната общинска собственост, при това безплатно.
Зам.-кметът Белчо Белчев съобщи, че Община Стара Загора не е отдавала по никакъв повод паркинга на частни фирми. Тоест фирма "Кълвачев" го ползва незаконно.

Белчев, който в момента е в чужбина, обеща, че днес той ще бъде разчистен от нелегалния автопазар. При това за втори път.
Остава въпросът защо един местен бизнесмен си позволява безнаказано неща, за които някой обикновен старозагорец би станал обект на прокурорска проверка. И докога ще продължи подобно затваряне на очи. Това, че "Кълвача" държи в ламарина върха на Аязмото, не му дава повод да се чувства като господар в Стара Загора.

Още новини