Начало Новини Актуално Недоволни търговци посрещнаха с плакати общинските съветници от Стара Загора

Недоволни търговци посрещнаха с плакати общинските съветници от Стара Загора

Актуално

Недоволни търговци на сребърна бижутерия, които трябва да бъдат преместени от централната улица на Стара Загора зад Универсалния магазин, вчера посрещнаха с плакати общинските съветници малко преди началото на общинската сесия. Първоначално те не бяха допуснати от охраната до балкона, но по-късно застанаха мълчаливо на терасата пред заседателната зала.

Издигнатите от тях постери гласяха: "Търсим помощ, ще фалираме" и "Унищожавате дребния бизнес! Как ще спите спокойно?!", и потърсиха помощ и подкрепа срещу преместването им зад Универсалния магазин от Михаил Михайлов, общински съветник от АТАКА, и Антоанета Масленска от ПП ГЕРБ. Въпросът обаче не беше дискутиран на заседанието на местния парламент, пише вестник Старозагорски новини.
Представители на Общинската администрация, предприела пребазирането въз основа на кметска заповед, обаче бяха категорични, че действията им са напълно законни. Те изтъкнаха две основателни причини: реализацията на проект за обособяване на открит търговски център зад Универмага и оплакване на граждани (придружени със снимков материал) за лошото състояние, в което се намира сегашното им работно място в края на деня. Новата месторабота на търговците е само на десетина метра от старата, тоест пак е в идеалния център на областния град.
Първият жребий за разпределяне на местата там се състоя на 15 май т.г. и завърши със скандал и закани от страна на недоволните, че ще обжалват заповедта на кмета.
Началникът на отдел "Административни бюра" към Общината Елка Бонева коментира, че търговците трябва да преместят сергиите си на новото работно място на 1 юни. Според Наредбата за обществения ред, ако не го направят, ще понесат санкция в размер до 50 000 лева.
Нов жребий за останалите четири свободни места за продажба на сребърна бижутерия ще има на 2 юни от 10 часа в зала "Фоайе" на Община Стара Загора. Документи за участие бяха приемани до вчера.

Още новини