Начало Новини Актуално Нецъфнал липов цвят пълни контейнери за смет

Нецъфнал липов цвят пълни контейнери за смет

Актуално

Нецъфнал липов цвят всекидневно пълни бобрите и полиетиленови чували на сметосъбиращата фирма в Стара Загора. От "Нелсен чистота" са категорични, че окапалите цветчета тази година са много повече от предходните.

След последния дъжд огромно количество липов цвят буквално е изпоцапал старозагорските улици и се наложило от "Нелсен чистота" да измият още мокрия асфалт на три булеварда - "Руски", "Митрополит Методий Кусев" и "Цар Симеон Велики" (от ул."Отец Паисий" до бул."Патриарх Евтимий"), пише вестник Старозагорски новини.
Явно тази година старозагорци няма да се насладят на традиционния за началото на юни липов аромат. За разлика от София, където липите вече цъфтят, емблематичните за Стара Загора дървета всеки ден продължават да ръсят неразтворен още цвят.
Според общински специалисти, причината за това се дължала на несметно количество листни въшки, които изгризвали цветните пъпки. Те споделят, че не е ясно какво точно е отприщило популацията им - влажното време или мръсният въздух, тоест така наречените обгазявания... За пръскане с препарати пък и дума не можело да става, тъй като това не се практикувало в градска среда. Дърветата обаче щели да оцелеят и това нямало да се отрази на развитието им.

Още новини