Начало Новини Актуално Не се очаква драстично намаление на клинични пътеки в болниците

Не се очаква драстично намаление на клинични пътеки в болниците

Актуално

До края на седмицата ще приключим с подписването на договори с болничните заведения в Старозагорска област. Не се очаква драстично намаление на клиничните пътеки с общинските болници спрямо миналата година. С най-малко обезпечение на специалисти е болницата в Чирпан, съобщи д-р Славка Йорданова - директор на РЗОК в Стара Загора.

Според нея в региона има добри лекари-специалисти и актуалната напоследък практика от други региони да се "продават" дипломи срещу солидна сума при назначаване на професионалисти тук е непозната. Стара Загора е една от областите, в които нямало и голямо движение на кадри, твърдят от Касата, пише вестник Старозагорски новини.
236 заявления от изпълнители на медицински услуги са постъпили в Районната здравноосигурителна каса до момента. Става дума за индивидуални и групови медицински практики за работа с Касата през настоящата година. До края на следващата седмица договорният процес трябва да бъде изцяло финализиран, прогнозира д-р Йорданова. До 26 януари Районната каса вече е подписала 243 договора със стоматолози.
От РЗОК припомнят, че от началото на следващия месец актуалният здравен статус на пациентите може да бъде проверяван и в базата данни на Районната здравна каса. Това може да стане само след подаване на молба по образец, чиито формуляри се получават в Касата.

Още новини