Начало Новини Актуално Не констатираха груби нарушения в работата на омбудсмана в Стара Загора

Не констатираха груби нарушения в работата на омбудсмана в Стара Загора

Актуално

На вчерашното си заседание комисията по законност към Общински съвет - Стара Загора, не констатира груби нарушения в работата на обществения посредник Павлина Геренова. До проверката на документацията се стигна, след като сътрудникът на омбудсмана Иванка Желева в 14-странична докладна записка беше обвинила шефката си в превишаване на правомощията.

По част от посочените случаи вчера комисията получи задоволителни отговори. В този смисъл ще бъде и докладът до местния парламент, който на редовната сесия през ноември задължи колегите си да излязат със становище, пише вестник Стара Загора.
Решението на комисията по законност е взето с пълно мнозинство от присъстващите 5-има членове. Препоръки към бъдещата работа на Геренова са направени само от Румяна Присадашка (ГЕРБ). Тя е категорична, че общественият посредник трябва да се въздържа да приема жалби от други общини, както и такива срещу държавни институции и частни фирми. И още: отговорите на жалбите на гражданите трябва да са задължително в писмен вид.
Председателят на комисията Антоанета Масленска информира журналистите, че в дневния ред на заседанието на Общинския съвет на 22 декември ще бъде внесено предложението на Павлина Геренова за освобождаване на нейния сътрудник. Това ще стане с явно гласуване и с обикновено мнозинство.

Още новини