Начало Новини Актуално Насрочиха извънредно заседание на Общински съвет - Стара Загора

Насрочиха извънредно заседание на Общински съвет - Стара Загора

Актуално

В деловодството постъпи искане за провеждане на извънредно заседание на Общинския съвет, подписано от 19 негови членове. Съгласно член 23, алинея 4, точка 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и член 53, алинея 2 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, извънредно заседание се насрочва по искане най-малко на една трета от неговите членове.

Така председателят на Общинския съвет в Стара Загора Тенчо Руканов обясни  насроченото за днес извънредно заседание на местните старейшини, което ще се проведе от 9.00 часа в зала "П.Р. Славейков". Дневният ред на заседанието ще бъде само с една точка - "Питания".
"На отминалото редовно заседание не можахме да стигнем до тази точка, защото в залата нямаше нужния кворум. Това наложи прекратяване на заседанието", каза още Руканов.
"Събирането на подписи за провеждане на извънредно заседание беше наша инициатива, защото председателят редовно и грубо нарушава и закона и правилника, а това, което правим ние, е наше право и според двата нормативни документа", коментира вчера председателят на групата общински съветници от БСП доц. Бойчо Биволарски.
Според БСП-съветника, на редовното заседание председателят на Общинския съвет е нарушил член 57, алинеи 3 и 4 от правилника и е закрил заседанието без да даде трийсетминутен срок за неговото събиране, както и не е направил нужното, за да накара общинските съветници да влязат в залата.
"Насрочването на извънредно заседание е признак, че най-после разумът е надделял", коментира още доц. Биволарски. Той изрази надежда, че и занапред разумът ще възтържествува над политическите емоции.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини