Начало Новини Актуално Нарастват жалбите срещу некоректни работодатели и мними ясновидки

Нарастват жалбите срещу некоректни работодатели и мними ясновидки

Актуално
Стара Загора

От началото на годината досега в офиса на Националната агенция за приходите - Стара Загора са постъпили 143 сигнала и жалби срещу некоректни търговци и работодатели. В 65% гражданите сигнализират Агенцията за неизплатени осигуровки. В последните два месеца всяка втора жалба е срещу некоректни работодатели.

Традиционно голям е броят и на сигналите за нездаване на касови бележки и нелоялна конкуренция на търговци. Най-странният сигнал е за закупен камион без фактура и няколко подобни срещу мними ясновидки, съобщиха от пресцентъра на агенцията в Стара Загора.
Инспекторите по приходи са проверили всички получени сигнали и са наложили законовите санкции. По преценка на контролните органи някои от проверките са преминали в ревизии.
Напомняме на гражданите при заплащане на коледните и новогодишни празнични пакети задължително да изискват фактура или касова бележка. Това е гаранцията им срещу измама и евентуални разминавания между предложена и получена услуга. Благодарни сме на всички граждани, които ни подават сигнали за некоректни търговци, но нека не спираме да изискваме надлежния документ за равностойността на похарчените пари. В голямата си част от жалбите които обработваме преобладават оплаквания от стоки закупени без фискален бон, за които впоследствие е отказана гаранция при дефект.
Апелът ни е бъдете внимателни и изисквайте касова бележка за всяка направен покупка! При проблеми, моля сигнализирайте ни по избран от възможните начини: на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор, на електронна поща td_stzagora@ro24.nra.bg, писмено на адреса на Офиса 6000 Стара Загора, „Кенали” 1 или подайте своя сигнал на място.

 

Още новини