Начало Новини Актуално Наръгаха с нож служителка на ВиК - Стара Загора

Наръгаха с нож служителка на ВиК - Стара Загора

Актуално

Вчера сутринта касиерка на "ВиК" - Стара Загора, е била наръгана с нож от неизвестна тийнейджърка. Инцидентът е станал в касата на дружеството в старозагорския квартал "Железник" около 8 часа сутринта. След като 55-годишната служителка отключила помещението, момичето влязло с вдигната качулка, държейки нож, и поискало наличните пари в касата.

Вчера вестник Старозагорски новини не успя да научи подробности около обира. Известен е обаче крайният резултат - служителката на "ВиК" е била наранена от тийнейджърката, която избягала с около 50 - 60 лева - толкова бил наличният оборот в касата.
Директорът на "ВиК" - Стара Загора, Румен Райков потвърди пред медията ни, че тяхна служителка е била ранена при обир. Това обаче не бил първият инцидент. Преди известно време същото момиче пак е заплашвало касиерката с нож и прибрало наличните пари от касата. Тогава обаче се разминало без проливане на кръв. Предполага се, че момичето е наркоманка и извършва обирите в състояние на криза.
Няма опасност за живота на ВиК-служителката, съобщиха вчера от МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович". Тийнейджърката е успяла да нанесе около 8 см рана от врата към ребрата на жената. Раната е повърхностна и острието не е засегнало гръбначния стълб и белия дроб, уточниха от МБАЛ. Пострадалата е настанена в Неврохирургията.
От полицията съобщиха, че работят по горещи следи. До редакционното приключване на броя не разполагахме с информация дали момичето е задържано.

Още новини