Начало Новини От Палатата Напусна ни Веселин Станчев

Напусна ни Веселин Станчев

От Палатата

На 2 октомври 2022 г. почина Веселин Станчев. Старозагорци ще го помнят като целеустремен и позитивен човек, отдаден на каузи и инициативи, помогнали на мнозина. 

Веселин Станчев е един от създателите на Търговско-промишлена палата - Стара Загора през 1991 г. и е съпредседател на работодателската организация от учредяването ѝ, заедно с Пейчо Динев. Избран на 21 септември 1992 г. за председател на Управителния съвет на организацията и ръководи дейността ѝ до септември 1999 г. През този период е сформиран екипът на Палатата и са определени основните задачи, подчинени на логиката да бъдат в полза на частния бизнес от региона. Установени са партньорски отношения с други работодателски организации и са привлечени десетки членове на организацията, благодарение на които тя става представителна.

В мандата на Веселин Станчев Палатата придобива собствен офис (приземен етаж от сграда, през 1997 г.) и това е допълнителен фактор за успешното развиване на дейността ѝ през следващите години.

Веселин Станчев е наследил предприемаческия дух и разбирания на своя род и от своя баща. Създава първата си частна фирма през 1990 г., продължава с предприемачески инициативи в различни сфери и получава международно признание. Заедно със семейството си Веселин Станчев е общественик, посветил живота си на множество благотворителни каузи. Меценат е на оперния и на драматичния театър в Стара Загора.

Ръководството и екипът на Търговско-промишлена палата - Стара Загора се прекланят пред делото на Веселин Станчев и изказват най-дълбоки съболезнования на семейството и на близките му хора.

Поклон пред светлата му памет!

Още новини