Начало Новини Актуално НАП запорира сметки и имущество на над 1000 старозагорски фирми

НАП запорира сметки и имущество на над 1000 старозагорски фирми

Актуално
Стара Загора

Банкови сметки, движимио и недвижимо имущество на 1011 фирми в региона на Стара Загора са запорирали публичните изпълнители от Националната агенция за приходите за неплатен данък печалба. Некоректните клиенти вече са получили покани за доброволно изпълнение на задълженията си, съобщиха от пресцентъра на агенцията в Стара Загора.

Много малка част от тях обаче са се отзовали и са предприели необходимите мерки за погасяване на дължимото към хазната. Сумата на неплатения корпоративен данък е в размер на над 3 милиона лева.
НАП Стара Загора прикани и още 227 лица и фирми от региона да внесат доброволно просрочените си задължения. Всички те са "забравили" да платят на хазната в законовия срок данък върху доходите на физически лица в размер на над 158 905 лева. В случай, че лицата не се явят в посочения в поканите срок и не предприемат действия за плащане на дължимите суми, служителите на НАП ще преминат към принудително събиране на задълженията. Най-често прилаганите обезпечителни мерки са: запор на трудови възнаграждения, запор на банкови сметки, възбрани на недвижимо имущество, запор на леки и товарни автомобили и други.
Към края на месец септември в бюджета от Офиса на НАП в Стара Загора са постъпили 80% от планираните за годината приходи от данък върху доходите на физическите лица.

Още новини