Начало Новини Актуално НАП - Стара Загора запорира заплати и банкови сметки за неплатени данъци

НАП - Стара Загора запорира заплати и банкови сметки за неплатени данъци

Актуално

Стара Загора2278 фирми в региона са получили покани от офиса на Националната агенция за приходите в Стара Загора за доброволно изпълнение на просрочени задължения от невнесен данък върху добавената стойност в размер на над 6 800 000 лева. Други 1016 фирми не са внесли в срок дължим корпоративен данък за 3 315 083 лева, съобщиха от пресцентъра.

Юридически и физически лица са уведомени за дължими осигуровки в размер на 941 369 лева. От началото на годината  към хазната са натрупани и задължения от неплатени наказателни постановления за над  855 000 лева.
При неявяване на лицата в законовия 7 дневен срок, следва принудително събиране на задълженията. Публичните изпълнители на НАП Стара Загора предприемат всички законови обезпечителни мерки за събиране на дължимото. Най-често налаганите такива са: запор на трудови възнаграждения, запор на банкови сметки, възбрани на недвижимо имущество, запор на леки и товарни автомобили и други.
След действията на служителите на НАП Стара Загора от забавени и неплатени данъци и осигуровки в хазната са постъпили над 3 милиона лева.

 

Още новини