Начало Новини Актуално НАП - Стара Загора установи около 4,5 млн. лв. укрити данъчно-осигурителни задължения

НАП - Стара Загора установи около 4,5 млн. лв. укрити данъчно-осигурителни задължения

Актуално

69 са приключилите през първото тримесечие на 2010 г. ревизии в офиса на Национална агенция за приходите (НАП) в Стара Загора. При 91% от тях са установени укрити данъчно-осигурителни задължения в размер на 4 335 243 лв. И в този период най-голяма е сумата на недекларирания и неначислен данък по Закона за данъка върху добавената стойност в размер на 2 413 445 лв.

Инспекторите по приходите са направили допълнителни разкрития за фирми ощетили бюджета с невнесени задължения за здравно и социално осигуряване за 1 153 706 лв., съобщиха от пресцентъра на офиса на НАП. Предотвратени са опити за измама на фиска в рисков бранш автомобилни превозвачи и фирми извършващи транспортни услуги за над 1 358 000 лв.
За периода, търговци на едро са укрили данъци за над 935 000 лв. В други сфери на икономиката ревизиите са приключили с установени недекларирани данъци и осигуровки  за над 1.5 милиона лв.
Действията на контролните органи са ежедневни, като една от основните ни цели е защита на фиска от незаконни действия и опити за източване на хазната.

Още новини