Начало Новини Актуално НАП - Стара Загора събра над планираните приходи

НАП - Стара Загора събра над планираните приходи

Актуално
НАП събра над планирани приходи

Над 223 млн. лева са постъпленията от данъци и осигуровки до края на ноември от Офиса на НАП в Стара Загора. Към настоящият момент заложените данъчни приходи в годишния план са изпълнени на 108%. Платените корпоративни данъци са над 18 млн. лева и са предприети законови мерки към фирмите, които дължат суми към бюджета.

От Данъка върху добавената стойност, месец преди края на годината, приходите в държавната хазна възлизат на над 65,5 млн. лева. До края на ноември 2012г. от Данъка върху доходите на физически лица в Централния бюджет са постъпили 39,8 млн. лева.  От осигурителните фондове в хазната са влезли 96,5 млн. лева. За отчетния период по сметката на Държавното обществено осигуряване са постъпили 57,2 млн. лева. Платените здравни осигуровки са над 28 млн. лева, а сумите от допълнително задължително пенсионно осигуряване към бюджета са 11,2 млн. лева.

Преизпълнението на заложените цифри в годишния план на НАП е резултат от свързването на касовите апарати с НАП и по-добрата фискална дисциплина, съобщиха от пресцентъра.

Още новини