Начало Новини Актуално НАП - Стара Загора провери 270 обекта за свързаност на касовите апарати

НАП - Стара Загора провери 270 обекта за свързаност на касовите апарати

Актуално
Касов апарат

Инспекторите по приходите от Офис Стара Загора провериха 270 търговски обекта в областта в първите два дни на кампанията. Липса на дистанционна връзка е констатирана на две работни места в обект в град Казанлък. До момента проверените търговски обекти са изрядни и касовите им апарати са свързани със сървърите на Агенцията по приходите.

При извършване на проверка в търговски обект, служителите на НАП задължително се легитимират със служебна карта. При евентуален пропуск, търговецът е в правото си да изиска такава от лицата. След извършване на проверката се съставя първо протокол, който не включват размера на санкцията за търговеца. Наложените глоби се плащат единствено по банков път. Напомняме всичко това поради постъпили сигнали за лица представящи се за данъчни служители, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

За пореден път насочваме вниманието на гражданите, при закупуване на стока или услуга да изискват винаги касова бележка. Потребителите могат да разпознаят дали едно фискално устройство има дистанционна връзка с НАП по символите BG, вписани в контур на картата на България отпечатани най-често в долния ляв ъгъл на касовата бележка. В случай, че липсва такъв, или не получите касов бон, можете да подадете сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор.

Още новини