Начало Новини Актуално НАП - Стара Загора предотврати данъчни измами за над 42 млн. лева

НАП - Стара Загора предотврати данъчни измами за над 42 млн. лева

Актуално
Данъчни измами

Предотврaтени са данъчни и осигурителни измами за над 42 милиона лева след приключили 333 ревизии от началото на годината. При 93% от ревизираните фирми са установени укрити данъчно-осигурителни задължения. Над 36 милиона лева недеклариран и неначислен данък добавена стойност (ДДС) са установили инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора за деветмесечието.

Недекларираният и съответно неплатен корпоративен данък е в размер на 5.5 милиона лева, съобщиха от пресцентъра.

Най-сериозни са нарушенията от страна на търговците на едро. Приключилите 46 ревизии са с допълнително установените задължения в размер над 9.8 милиона лева. Земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3.4 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама към фиска и в рисков бранш строителство. 38 от ревизираните фирми са укрили данъци за 8 милиона лева. За същия период, седем търговци на горива са нанесли щети на бюджета за 2.6 милиона лева от „спестен” данък добавена стойност. Автомобилни превозвачи и фирми, извършващи транспортни услуги, са укрили данъци и осигуровки за над 1.5 милиона лева.

Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприетите мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами, съобщиха от НАП - Стара Загора.

Още новини