Начало Новини Актуално НАП - Стара Загора предотврати данъчни измами за близо 80 млн. лева

НАП - Стара Загора предотврати данъчни измами за близо 80 млн. лева

Актуално
НАП предотврати данъчни измами

От началото на 2012 г. инспекторите от Офиса на НАП - Стара Загора са приключили 464 ревизии, в резултат на които са предотвратени данъчни и осигурителни измами за над 79 милиона лева. При 92% от ревизираните фирми са установени укрити данъци и осигуровки, а допълнителните разкрития са с 31 милиона лева повече сравнени със същия период на 2011 г.

71,2 милиона лева е недекларираният и неначислен данък добавена стойност (ДДС), установен от инспекторите по приходите в Стара Загора. Спестеният корпоративен данък е в размер на 5,3 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 96 ревизии са с допълнително установени задължения са за над 49 милиона лева. 17 земеделски производителя и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 4,3 милиона лева.
Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисков бранш строителство. 48 от ревизираните фирми са укрили данъци за 3,5 милиона лева.
Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове.

С действията си и предприеманите мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в Стара Загора.

Още новини