Начало Новини Актуално НАП: 397 граждани и фирми от Старозагорско са в публичния бюлетин на некоректните клиенти

НАП: 397 граждани и фирми от Старозагорско са в публичния бюлетин на некоректните клиенти

Актуално
НАП

397 граждани и фирми фигурират в публичния бюлетин на некоректните клиенти към 30 април 2011 г. за Офиса на НАП в Стара Загора. На 287 длъжника е наложена забрана за напускане на страната, отнети са задграничните им паспорти и разрешителните за носене на оръжие. Неплатените задължения към хазната възлизат на над 297 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в областния град.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 2 списъка с имената, адресите и единните идентификационни номера по Булстат на физически и юридически лица, с неуредени данъчни и осигурителни задължения в размер над  5000 лв.. Бюлетинът е публикуван на страницата на НАП.

Първият списък съдържа имената на физически и юридически лица, които имат неуредени публични задължения над 5000 лева, нямат имущество, върху което може да се наложи обезпечение, и нямат вземания от банки и трети лица. В него фигурират 335 некоректни платци със задължения от 279 393 996 лв.

Във вторият списък са включени имената на физическите и юридически лица, които не са платили в срок публичните си задължения над 5000 лв, разполагат с имущество /движимо или недвижимо/, върху което е наложено обезпечение, нямат разрешение от Агенцията за приходите за разсрочване или отсрочване на задълженията си и нямат парични средства и вземания от трети лица. В него фигурират 62 длъжника, с неплатени данъци и осигуровки в размер на 18 408 513 лв.

Още новини