Начало Новини Актуално Намесиха швейцарски посланик в измама

Намесиха швейцарски посланик в измама

Актуално

С 9800 швейцарски франка олeкнала 80-годишна жена от Стара Загора след телефонен разговор на 12 юли. Непознат глас се представил за посланика на Швейцария и заявил, че дъщеря й, която работела в неговата родина, е блъснала дете и го убила.

По добре познатата схема, практикувана в роден вариант от доста години, за освобождаването от полицията били поискани пари. Паникьосаната пенсионерка предала франковете на непознат мъж, който дошъл на домашния й адрес.
В този случай на поредната телефонна измама прави впечатление отличната информираност на извършителите. Те са знаели и къде работи дъщерята, и с каква налична валута разполага жената.
От пресцентъра на ОД на МВР отново апелират към синове, дъщери и внуци да заострят вниманието на своите родители за подобен род измами. В момента с успех се разиграват три основни схеми - катастрофа със загинало дете и пари за освобождаването от ареста, нужда от средства за спешна операция и животоспасяващи лекарства и печалба от томбола на известна фирма. От полицията за пореден път заявяват, че освобождаване от ареста не може да стане с пари в брой и че ако се наложи спешна операция, тя се извършва незабавно и безплатно в държавните болници.

Още новини