Начало Новини Актуално Намериха пари за снега по селата. Обмислят нощна охрана срещу крадците

Намериха пари за снега по селата. Обмислят нощна охрана срещу крадците

Актуално

Осигурени са пари за вътрешното почистване на селските улици през зимата, стана ясно на вчерашния Ден на кмета в Община Стара Загора. Ще бъдат дадени по 200 лева за гориво, а кметовете и кметските наместници ще търсят техника, ако се наложи. Припомняме, че преди два месеца парите бяха орязани зарaди кризата и финансови проблеми в Oбщина Стара Загора.

През миналата зима парите също бяха в размер на 200 лева и помогнаха положението да се позакърпи. Поддържащите пътната мрежа фирми имат ангажимента да почистват снега и да обезопасяват платното за движение до автобусните спирки в селата, както и да осигурят възможност рейсовете да обръщат безпрепятствено. Останалото е в ръцете на кметовете.
Във връзка със зачестилите кражби по селата се обмислят съвместни действия между общинската администрация и Колежа по охрана и сигурност, заяви зам.-кметът Белчо Белчев. Местната власт ще се ангажира с осигуряването на колите и горивото за тях, а частната фирма - с хората. Ще се търсят варианти за осигуряване на средства и по програма за обучение на Бюрото по труда. Принудени сме да вземем мерки, тъй като ресурсът на полицията явно е недостатъчен, поясни Белчев. Той припомни, че крадците ще бъдат респектирани и от работещото вече през цялата нощ улично осветление. Заради икономическата криза беше въведен режим по селата и лампите не светеха от 24 до 4 часа, но от 1 декември той беше отменен.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини