Начало Новини Актуално Намаления и продължаващи промоции заляха магазините в Стара Загора в търсене на клиенти

Намаления и продължаващи промоции заляха магазините в Стара Загора в търсене на клиенти

Актуално

Повсеместни намаления и продължаващи Коледно-новогодишни промоции примамват клиенти в старозагорските магазини след голямото празнично пазаруване и въздържането от покупки в първия месец от новата година. Най-чувствителен в Стара Загора е отливът от модните магазини за облекла, обувки и други стоки за бита.

Затова и в тях усилията да се привлече клиентела са насочени към солидно сваляне на цените. Минус 50%, 60% или 70% са най-обичайни табели, които можете да срещнете буквално върху всяка витрина. Но за разлика от други години, вече и това не е достатъчно. Много търговци подреждат до процентите големи табели с примери: дънки по 20 лв., блузи по 10 лв., пуловери по 15 лв. и т.н., пише вестник Национална бизнес поща.
Безспорно да се купуват зимни дрехи с подобни намаления, при това в разгара на зимата, е изгодно. Така пуловер, който само преди месец е щял да ви струва над трийсетина лева, сега ще стане ваш за по-малко от 20. Ботуши от естествена кожа с доказано качество, които в началото на сезона струваха около и над 250 л в., вече се продават за 130. Маркови спортни зимни якета от промазани материи могат да се намерят за 45-50 лв. Има и още по-примамливи оферти. В елитен магазин дълги дамски грейки в приятни цветове и с актуални кройки се предлагат за скромната сума от 19.90 лв. Както се казва: Какво му плащаш - ципа ли, копчетата ли?

Засега масовите търговски отстъпки не срещат очаквания интерес. Все е било януари да нямаме работа, но като тази зима не се е случвало, констатират продавачки от голям градски търговски център. Собственици пък мислят какво още да предприемат, за да съживят замрелия пазар. Ясно е, че този месец ще е така. Празници, данъци, такси, застраховки, хората се обраха до шушка. Дано през следващия нещо се размърда. За Св. Валентин възнамеряваме да предложим някакви промоции. Например покупка за двама - два чифта дънки на цената на един, две блузи, нещо такова. Продавачите на мобилни телефони отдавна го правят, казва собственик на магазин за модни облекла. ; И в магазините за хранителни стоки картината е близка. Пълни със стока щандове и рехава клиентела характеризират, особено в светлите часове на денонощието, много магазини. Затова в доста от тях празничните промоции от миналата година продължават. Маркови високо алкохолни напитки, придружени с шапки, шалове, чаши и други екстри, качествени вина, деликатесни месни и други продукти, прясно свинско месо, определени плодове и зеленчуци са сред офертите на хипермаркетите, които наистина заслужават внимание. Една от хитовите оферти на старозагорски хйпермаркет след празничните дни например беше печено пиле на грил + бутилка испанско вино за невероятната цена от 6.50 лв.

Още новини