Начало Новини Актуално Накъде след кризата? Конференция на Медийна група Стандарт в Стара Загора

Накъде след кризата? Конференция на Медийна група Стандарт в Стара Загора

Актуално

Медийна група Стандарт и Община Стара Загора са организатори на конференция, която ще се проведе в Стара Загора и е част от нов национален проект на медийната група. Конференцията е по надслов Накъде след кризата. Тя ще се проведе на 7 юли 2021 година от 12:00 часа в залата на Регионална библиотека Захарий Княжески, бул. Руски 44, Стара Загора.

Дебатът в рамките на проекта Накъде след кризата е продължение на националната кампания на Стандарт Заедно срещу кризата, проведена през 2020 г., която бе насочена към обединяване на усилията на държавата и бизнеса в периода на пандемията. Дискусиите се състояха в няколко от големите градове и спомогнаха както за популяризиране на ковид мерките, така също бяха трибуна на предприемачите за техните препоръки, анализи и прогнози.

Целта на дебатите Накъде след кризата е сблъсък на идеи на кандидат- депутатите за решаването на приоритетни за региона проблеми. Те ще бъдат поставени от представители на четирите големи работодателски организации - АИКБ, КРИБ, БСК и БТПП, които са партньори на инициативата ни, както и от синдикалните организации по места, а и от неправителствени организации. Местната власт също ще може да представи визията си за развитието на общините.

Сред акцентите на форума ще бъдат:

1. Зелената сделка и предизвикателствата пред Стара Загора с оглед предстоящата икономическа трансформация на региона.

2. Инфраструктура и проекти в градовете и малките населени места.

3. Програма за саниране на жилища.

4. Образование и дигитализация.

5. Здравеопазване.

6. Доходи и стандарт на живот.

Партньори на кампанията са Българска агенция за инвестиции, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българска агенция за експортно застраховане и Българска банка за развитие.

На събитието са поканени да участват и представители на малкия и средния бизнес от региона, работодателски организации, академичните среди, синдикатите и гражданския сектор.

Стандарт има самочувствието да е медията, провела над сто и двадесет дискусии през последните 15 години, като резултатността от тях се изразява в десетки променени закони и нормативни актове, които са били в подкрепа на бизнеса, защита на гражданското общество и растеж на икономиката.

Вашето мнение по поставените въпроси е важно да се чуе. Очакваме Ви! - казват организаторите и уточняват, че за присъствие на събитието е нужно предварително потвърждение чрез имейл gv_grigorova@abv.bg или на телефон 0888 870775.

Още новини