Начало Новини Актуално Най-после да се реформира администрацията, зоват хората на Костов

Най-после да се реформира администрацията, зоват хората на Костов

Актуално

"Синята коалиция" ясно заявява на българските граждани и българския бизнес, че е категорично срещу всякакво повишение на данъците в момент на криза, което може да има само един ефект, и то крайно негативен - още по-голяма част от бизнеса да "посивее". Това заяви пред медиите зам.-лидерът на ПГ на "Синята коалиция" и старозагорски депутат Иван Иванов.

Той изброи конкретните повишения, срещу които следовниците на Иван Костов и Мартин Димитров възразяват: срещу намаляването на амортизационните ставки за компютри, транспортни средства, машини и съоръжения, което ще забави технологичното обновяване на българските фирми и ще ги направи по-малко конкурентноспособни.
Другото несъгласие на консерватори и християндемократи е с повишаването на ДДС за туристически услуги, което силно ще натовари туроператорите, както и с повишаването на цената на консултантските услуги.
"Синята коалиция" няма да участва в консултациите около инициирания от БСП и ДПС вот на недоверие не, защото правителството е винаги "точно", а защото имаме дълбоки противоречия с настоящата опозиция, чието правителство крушира само преди година, добави още Иван Иванов.

Информация: вестник Новината

Още новини