Начало Новини Актуално Най-големият корейски инвеститор в България дари 1 млн. лв.

Най-големият корейски инвеститор в България дари 1 млн. лв.

Актуално
Стара Загора

Президентът на най-големия корейски инвеститор в България - компанията SDN Company Ltd. – г-н Кий Хьок Чой връчи днес символично на министър-председателя Бойко Борисов чек на стойност 1 млн. лева като част от програмата на фирмата за корпоративна социална отговорност. SDN Company Ltd. е водещият в Република Корея производител и инвеститор в областта на фотоволтаични паркове.

Дарението ще бъде предоставено на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, като точното предназначение на сумата ще се определи от експерти на институцията и представители на корейската компания, съобщиха от правителствената пресслужба.
На срещата в Министерски съвет представители на партньорите - Корейска банка за развитие, Korea South-East power Co., Korea Trade Insurance Corporation и SDN Company Ltd., запознаха премиера Борисов с проекта за изграждане на фотоволтаичен парк със собствена подстанция и 4, 7 км електропровод в с. Самоводене, общ. Велико Търново и гр. Златарица на обща стойност 150 млн. евро. Строителството на първия етап от парка започна през м. август т.г. и до момента са инвестирани 20 млн. евро.
По време на разговорите от корейската делегация информираха министър-председателя Бойко Борисов, че през следващите няколко години вложенията на партньорите в проекти в България ще достигнат 500 млн. евро. 
На срещата присъстваха посланикът на Република Корея в България Н. Пр. д-р Чън Би-хо и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев.

Още новини