Начало Новини Актуално Наградите за луксозно строителство Luxury Property Awards ще бъдат връчени на официална церемония в София

Наградите за луксозно строителство Luxury Property Awards ще бъдат връчени на официална церемония в София

Актуално

Официалната церемония по връчването на златните статуетки на тринадесетото издание на наградите Luxury Property Awards 2023 ще събере най-успешните в строителния бизнес в столичния хотел "Хаят риджънси София" тази вечер от 20:00 часа, съобщиха от международната платформа за сътрудничество "Глоубъл лидерс" (Global Leaders), която е организатор на събитието.

Столична община е финалист за годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града, каза за БТА Патриция Кирилова, журналист, пиар и член на "Глоубъл лидерс". Тя и носителят на наградата "Икар" Симеон Владов ще връчат златните статуетки на победителите в категориите "Луксозно жилищно строителство", Луксозно обществено строителство", "Луксозен спа комплекс", "Луксозен идеен проект - обществено и жилищно строителство", "Луксозно строителство - брокер и агенция за имоти" и други.

"Столицата е финалист в категория "Голяма община" с принос в благоустройството, като за последните години в София са построени 144 сгради на детски градини и 24 училища", съобщават организаторите и допълват: "Дължината на метрото на София вече е 52 км. Строителството му започва през 1979 г., а между 2005 и 2021 г. са построени и въведени в експлоатация 42,5 км от мрежата". 

В категория "Малка община" финалист е община Родопи, защото в рамките на четири години е ремонтирала 111 улици, построила е три нови сгради, седем мини футболни игрища и е отворила пет млечни кухни за децата, казват организаторите.

По традиция инициативата на "Глоубъл лидерс" подкрепя социални каузи, инициатор е и на кампанията за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Тазгодишното издание Luxury Property Awards 2023 ще събере средства за подкрепа на младите таланти от Националното училище за танцово изкуство в София. Събитието се осъществява под патронажа на "Ротари Клуб" и със съдействието на компанията "И Ар Пи България" ООД (ERP.BG). 

Източник: БТА

Още новини