Начало Новини Актуално Наградиха старозагорски полицаи спасили самоубийци

Наградиха старозагорски полицаи спасили самоубийци

Актуално
1наградени полицаиСъс заповед на директора на ОДМВР – Стара Загора с отличие Писмена похвала, за проявени смелост, отговорност, бърза реакция, професионално и човечно отношение при изпълнение на служебните им задължения, са наградени мл. инспектор Константин Михайлов Петков и мл. инспектор Недко Генчев Найденов, полицаи от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ – Стара Загора.
В два поредни дни – на 4 и 5 май т. г. полицаите Петков и Найденов, работейки като патрулен екип, са предотвратили два опита за самоубийство на хора в гр. Стара Загора. 
При първия случай на 4 май, благодарение на бързите им и компетентни действия е спасен мъж, легнал на влакови релси, в район на завой на железния път с плътна растителност и затруднена видимост, като тези условия са усложнили спасителните действия и са създали риск за живота на полицаите. Само две минути, след като служителите са открили и отстранили човека от релсите, през участъка е преминала влакова композиция. 
На 5 май полицейският екип е реагирал незабавно на получен сигнал за жена, която има намерение да скочи от прозорец на жилище, намиращо се на висок етаж на сграда в Стара Загора. Служителите са пристигнали на мястото и са започнали разговор с жената. В определен момент, след като са преценили правилно ситуацията, двамата полицаи са действали светкавично, като са успели да хванат и издърпат жената в апартамента, спасявайки живота ѝ. 
Старши комисар Георги Хаджиев връчи грамоти на двамата служители и изказа личната си и служебна благодарност за отличната им работа и им пожела да са здрави, да чувстват удовлетвореност от отговорната си професия, да получават разбиране и подкрепа от семействата си и никога да не губят своята доброта и човечност.

Още новини