Начало Новини Актуално Наемите за индустриални площи в България намаляват значително

Наемите за индустриални площи в България намаляват значително

Актуално

Наемите на индустриалните площи в България намаляват значително през 2009 година. София се е сринала до 31 място в класация по отношение на нивата на наемите в световен мащаб, спрямо 20 място през 2009 година. Автор на тази класация е Cushman&Wakefield. Данните показват, че през миналата година разходите за наем в столицата са паднали с 23% и вече достигат 61 евро на кв. метър на година.

Заради кризата търсенето на индустриални площи у нас се е свило значително, допълват от агенцията. Много от собствениците на площи се опитват да оптимизират площите, предаде econ.bg. Анализаторите очакват, че в края на 2010 година може да се очаква стабилизиране на пазара, с подобряване на ситуацията в Европа.
Лидер в класацията за поредна година е Лондон. Разходите за наем на квадратен метър в центъра на британската столица са малко над 200 евро за квадратен метър на година. На второ място е Токио с разходи от 151 евро на квадратен метър, а челната тройка се завършва от Хонконг, където наемите са на стойност е почти 146 евро. На четвърто място се нарежда Женева, а Осло и Хелзинки заемат съответно петото и шестото място.

Още новини