Начало Новини Актуално Надежда Нейнски е номинацията за президент на СДС - Стара Загора

Надежда Нейнски е номинацията за президент на СДС - Стара Загора

Актуално
Надижда Нейнски

На съвещание на Областния съвет на Съюза на демократичните сили (СДС) от 24 февруари единодушно бе приета номинацията на Надежда Нейнски за кандидат за президент на Република България на изборите през есента на 2011 година.

Това съобщи пред вестник Старозагорски новини областният председател на СДС Любка Иванова. Според нея кандидатурата на Нейнски е напълно подходяща и за състава на "Синята коалиция". Любка Иванова уточни, че в качеството си на министър на външните работи в правителството на Иван Костов през 1997-2000 година, Надежда Нейнски е показала държавнически подход и административна отговорност, от която според сините страната ни отчайващо се нуждае. Областният съвет на СДС в Стара Загора предлага на коалиционния си партньор "Демократи за силна България" (ДСБ) и на останалите партии от "Синята коалиция", синята кандидатура да бъде обсъдена и приета на национално ниво. Пред медията ни Любка Иванова каза още, че по телефона е информирала Надежда Нейнски за избора на старозагорци и е получила нейното съгласие да бъде номинирана.
В специална декларация на същото заседание областното ръководство на сините е осъдило посегателството върху националния ни флаг и символа на ЕС - флага на Обединена Европа, в павелбанското село Габарево. "В деня, в който честваме 138 години от обесването на Васил Левски, това деяние осквернява паметта на Апостола на свободата и на всички български патриоти", се казва още в декларацията.

Още новини