Начало Новини Актуално Над 420 подписа събраха за 2 дни срещу готвената рокада в МБАЛ Киркович

Над 420 подписа събраха за 2 дни срещу готвената рокада в МБАЛ Киркович

Актуално

Само за два дни 420 души от МБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович се подписаха срещу заповедта на здравния министър Стефан Константинов да бъде назначен нов директорски борд на най-голямата болница в Старозагорска област МБАЛ Проф.д-р Стоян Киркович. Работещите от два големи диспансера - Онкологичния и Тубдиспансера, също подкрепят настоящото ръководство и неговия изпълнителен директор д-р Николай Колев.

Във вторник, 22 март, приключва първият етап от протестите срещу неразумното решение на министър Константинов и тогава ще отчетем колко са подписаните. Ако надхвърлят броя на повече от половината работещи в болницата, обявяваме следващите по-твърди мерки. Това заяви лидерът на КНСБ в здравното заведение д-р Атанас Бадов.
Той и колегите му от Подкрепа са изумени от категоричния отказ на министър Константинов да се срещне и разговаря със синдикатите по проблема, пише вестник Старозагорски новини.
Както стана ясно миналата седмица, здравният министър реши да спусне "парашутист" за шеф на най-голямото здравно заведение в Старозагорска област на мястото на досегашния изпълнителен директор д-р Колев. Лекарското съсловие бе потресено от идеята за пръв път 130-годишната болница да се управлява от човек, който не е свързан професионално със Стара Загора, а внесен от вън. За готвения титуляр д-р Петър Атанасов е известно, че е работил 5 години в Тунис, където по същото време лекар е бил и настоящият здравен министър. Срещу идеята се обяви и РК на БЛС, за което "Старозагорски новини" вече информира.

Още новини