Начало Новини Актуално Над 4000 старозагорчета влизат в забавачници

Над 4000 старозагорчета влизат в забавачници

Актуално

Над 4000 са децата на Старозагорска община, които през учебната 2010/2011 година ще посещават 25-те детски заведения. От тях 22 са в града и три в селата Хрищени, Хан Аспарухово и Старозагорски минерални бани, съобщи Станка Танева, главен специалист "Детски градини" в отдел "Образование и младежки дейности".

С най-малките - 3-годишните "ученици", са сформирани 35 първи групи с 1040 деца. Създадени са две нови групи в ЦДГ No 31 "Слънце" и ОДЗ No 34 "Райна Княгиня". Четири детски градини имат възможност да приемат още над 100 тригодишни хлапета. Това са СДГ No 10 "Светлина", която се намира над cтадион "Берое" и има капацитет за още една групичка от 25 деца. Още толкова може да приеме СДГ No 24 "Радост", която се намира срещу МБАЛ "Д-р Стоян Киркович". След основен ремонт, СДГ No 16 "Горски кът" на Старозагорските минерални бани може да приеме на седмично отглеждане над 50 деца. ЦДГ No 68 "Патиланско царство" разполага с възможност за създаване на нова група от 30 палавници, пише вестник Старозагорски новини.
Условията за отглеждане и възпитание на децата във всички групи са еднакво добри. Месечните такси за дете в целодневна детска градина е 40 лева, а в седмична - 45. Разликата до 140 лева, колкото е действителната себестойност на издръжката, се поема от Община Стара Загора.
До края на седмицата ще приключат неотложните ремонти в пет детски градини, на които в по-голямата част е подменена хидроизолацията. В ЦДГ No 25 "Ален мак" са сменени и ВиК-инсталацията и кухненският блок; в ЦДГ No 68 "Патиланско царство" - кухненският блок; в ОДЗ No 34 "Райна Княгиня" е подготвено помещение за новоприетата първа групичка. Изпълнени са частични действия и в ЦДГ No 66 "Детски рай" и ОДЗ "Звездица" в квартал "Железник".
Официално новата учебна година за децата също стартира на 15 септември.

Още новини