Начало Новини Актуално Над 4 пъти повече старозагорци търсят информация в Интернет преди покупка

Над 4 пъти повече старозагорци търсят информация в Интернет преди покупка

Актуално

Пo данни на най-голямата платформа за сравнение на цени в интернет Pazaruvaj.com все повече старозагорци правят проучване в мрежата преди покупка. Над 4 пъти е нарастнал интересът на жителите на град Стара Загора към сравняване на цени в мрежата преди покупка, показва проучване на платформата за последната година.

Над 80% от българите се консултират в Интернет преди да вземат решение за покупка, а само за една година броят на разгледаните страници в онлайн платформата Pazaruvaj.com е нараснал с 50%. Ясно се очертава тенденцията, че българинът проверява цени и търси консултация в мрежата по време на криза. Статистиката показва, че ежемесечно над 300 хил. уникални потребители сравняват цени, продукти и услуги в платформата Pazaruvaj.com.
„Разнообразието от търговски фирми и електронни магазини, партньори на сайта, помага на потребителите да откриват най-евтината оферта сред богатия онлайн асортимент. Това стои в основата на успеха на платформата Pazaruvaj.com, а множеството мнения от страна на вече пазарувалите онлайн купувачи допринасят за ориентацията за качеството на продуктите.”, сподели Роланд Биро, Изпълнителен директор на Аrukereso Ltd.
Най-популярните продукти за сравнение на сайта са мобилните телефони, като нарастването на интереса към тях за 2009 г., в сравнение с 2008 г. е със 120%; интересът към плазмените и LCD телевизори се е покачил почти тройно, а увеличението при бялата техника е над 170-процентно.
Наскоро Pazaruvaj.com се присъедини към Allegro Group, лидер в онлайн търговските платформи в Централна и Източна Европа, който в България притежава и  Aukro.bg – най-голямата платформа за електронна търговия. Allegro Group придоби 75% от собствеността на Pazaruvaj.com, като групата се ангажира да гарантира по-изгодни условия за партньорите, регистрирани и в двете онлайн платформи. Най-голямата платформа за сравнение на цени в България Pazaruvaj.com продължава дейността си под същото име и без промяна в партньорската политика и интерфейсът на страницата.

Pazaruvaj.com e най-голямата платформата за сравнение на цени в България. Сайтът е създаден през 2006 г., като постепенно достига позицията на пазарен лидер сред платформите за сравнение на цени.
Освен Pazaruvaj.com Allegro Group притежава и други сигурни и надеждни платформи за онлайн сделки на пазарите в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Словакия, Украйна, Унгария, Сърбия, Беларус и Казахстан. Тя насърчава електронната търговия в Централна и Източна Европа и създава общности на търгуващите в Интернет. Allegro Group е част от мултинационалния медиен гигант Naspers, който предоставя интернет услуги и притежава онлайн и принт медии.
Arukereso.hu Ltd, фирмата разработила каталога Pazaruvaj.com, поддържа платформи за сравнение на цени още в Унгария, Румъния, Турция и Португалия с общ годишен приход от над 500 хил. евро. Общият брой на потребителите в шестте държави наброява близо 3,5 милиона души.

Още новини