Начало Новини Актуално Над 300 старозагорци потърсиха Спешния център през горещия уикенд

Над 300 старозагорци потърсиха Спешния център през горещия уикенд

Актуално

Над 300 души са потърсили помощ в Спешния център в Стара Загора от 13 юли до понеделник на обяд, съобщи за медията ни д-р Чавдар Попов, завеждащ звеното в областния град. Много високите температури, които доближиха 40 градуса, се отразяват зле на хората с хронични заболявания. Повикванията бяха за задух и обострени хронични заболявания на сърдечносъдовата и нервната система.

Хората с неврози и психични болести също ни търсеха често, защото в жегите се засилват основните им заболявания - уточни д-р Попов. - Прави впечатление, че визитите бяха много не само през светлата част на денонощието, а и през нощта, когато обикновено става по-хладно.
Всяка година през горещите юли и август повикванията за спешна медицинска помощ се увеличават с 25-30%. Някои от хората, потърсили помощ, се насочват после към специализираните отделения на болниците в града.

Вчера до обяд дежурството беше относително спокойно. До обяд имахме само 2 по-тежки случая - ПТП на изхода на града до бензиностанция Петрол и възрастен мъж, паднал от стълба. При катастрофата леко е пострадало 9-годишно момиченце от Русе, което се е возило в колата, която е била блъсната от друг автомобил. Детето беше добре, прегледани са заедно с майка му, допълни д-р Попов.
Вторият случай е на 66-годишен старозагорец, който се качил на стълба да бере сливи за ракия в Казанлък и паднал от 2.5 метра височина. При падането си е счупил шийката на тазобедрената става.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини